Bokréta Management
Budapest, IX. Bokréta u. 11-13.
061-291-0831, 061-291-08-32
2009. január

Használt lakások

A tavalyi év végétől használtlakások eladásában és vételében is segítséget nyújtunk érdeklődőinknek itt a Bokréta Házaknál. Új szolgáltatásunk a használtlakás közvetítés. Aktuális kínálatunkat megtekintheti honlapunkon a www.bokreta.hu-n. Amennyiben Önnek eladó vagy kiadó ingatlana van, kérjük, keresse értékesítőinket a 219 0831-es telefonszámon, hogy ingatlanát felvehessük lakásállományunkba, és így együtt minél rövidebb idő alatt vevőt illetve bérlőt találjunk.

www.bokreta.hu


Munkácsy utcai Bokréta Tetőtér

A Munkácsy utcai tetőtér, és szintráépítés kivitelezése rendben halad. Készen van az új lift szerkezete, a lift gépészetének kivitelezési munkálatai folyamatban vannak. A homlokzati nyílászárók 90%-ban bekerültek a helyükre. A tetőfedés 70%-ban elkészült. Készen vannak a lakásokban a válaszfalazások. A vakolás 80%-os. A villanyszerelés is 80%-ban készen van, az épületen belüli gépészet pedig elérte a 60%-os készültségi szintet. Jelenleg a kémények magasítása folyik. Ebben a projektben néhány lakás még leköthető. Aktuális kínálatunkért keresse értékesítőinket a 219 0831-es telefonszámon, vagy tekintse meg szabad lakásaink listáját a www.bokreta.hu honlapon!

www.bokreta.hu


Jogi sarok

Idén januárban már egy éves "Jogi sarok" elnevezésű rovatunk honlapunkon a www.bokreta.hu-n. Ebben a sarokban minden héten új, jogi témájú híreket, cikkeket olvashatnak látogatóink. Igyekeztünk minden számban aktuális, fontos, naprakész témákat tárgyalni. Reméljük ezzel is sikerült és a jövőben is sikerülni fog megkönnyítenünk olvasóinknak eligazodni a jog útvesztőiben.

www.bokreta.hu


Könyvsorsolás

A honlapunkon lévő kérdőív kitöltői közül ismét kisorsoltunk három szerencsés nyertest, akik a Lakásvásárlók kézikönyvét nyerték. A nyertesek:

Horváth Gergely
Zsoldos Iván
Óré Anita

Nyereményüket átvehetik irodánkban a IX. kerület Bokréta utca 11-13. szám alatt vagy kérésükre kipostázzuk.

www.bokreta.hu


Építés és megőrzés


Beszélgetés a rehabilitációs program múltjáról, jelenéről és jövőjéről

Szakemberek várták az érdeklődőket a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteménybe, hogy Ferencváros már külföldön is elismert rehabilitációs programjáról cseréljenek eszmét.

December másodikán várta az érdeklődőket dr. Gegesy Ferenc polgármester, Dr. Bácskai János környezetvédelmi tanácsnok, Körösi Orsolya, a Magyar Fotográfusok Házának vezetője, kulturális tanácsadó, dr. Fürjes Balázs, a "Szeretem Budapestet Egyesület" alelnöke, a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese, Zoboki Gábor Ybl-díjas építész, a Művészetek Palotája tervezője és Zubornyák Zoltán, az FMK igazgatója, aki moderátorként irányította a beszélgetést.

Ferencváros rehabilitációja abban különbözik más városrészekétől - mondta a polgármester -, hogy nem csupán sok új lakás épült, hanem minőségi előrelépést is jelentett, miközben igyekeztünk minél több, építészetileg értékes régi épületet megőrizni. Másik fontos jellegzetesség a zöldterület jelentős mértékű növelése.

Dr. Fürjes Balázs szerint Ferencvárosnak azért sikerült egyedülállót alkotnia, mert a harmónia megvolt a befektetői, a civil, a szabályozói és az építészeti oldalról is. Mi több, tudatos koncepció alapján folyt a fejlesztés, ami szinte egyedülállónak nevezhető.

Zoboki Gábor szerint hiányzik a hosszú távú koncepció a magyar várostervezésből, az építmények ad-hoc módon készülnek. Több külföldi ellenpéldát is említett, amelyekkel szemben Budapest a 18. századi Hild-féle szabályozásból él ma is, pedig a lakosság azóta néhány százezerről több millióra nőtt.

Dr. Bácskai János az elhangzottakhoz hozzátette, sok minden történt környezetvédelmi és zöldterület-növelési szempontból is, amelyben az önkormányzat mindig partner volt, csakúgy, mint a telkek pályáztatásában, amelyből az önkormányzatnak bevétele, a lakosságnak pedig számos előnye származott.

Körösi Orsolya civilként a fenntartható fejlődésről beszélt, hiszen fontos, hogy unokáinknak úgy adjuk át a Földet, ahogy mi is megörököltük. Gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból is vizsgálni kell e kérdést, és Ferencváros e tekintetben is jó úton jár - mondta.

A résztvevők fontosnak ítélték, hogy Ferencváros vonzó a kultúra számára. Erőteljesebben kell azonban kommunikálni a sikereket - mondták -, így győzve meg más kerületek és a főváros vezetését, hogy ez a járható, helyes út, hiszen maga is csak így biztosíthatja a további töretlen felemelkedést is az elkövetkező évtizedekben.

Forrás: www.ferencvaros.hu

 


www.bokreta.hu