Viola utcai házátadás

Befejeződött a Viola utca 13-15. szám alatti Bokréta Ház átadása. Az átadásig egy kivételével az összes lakás elkelt. Egy 61 négyzetméteres lakás és egy üzlethelyiség azonban még megvásárolható a 14. Bokréta Házban a Ferencváros megújult részén. Keresse értékesítőinket a 219 0831-es telefonszámon.

www.bokreta.hu


Munkácsy utca 25. szám alatti építkezés

A Munkácsy utcai "Bokréta" tetőtér és szintráépítés kivitelezése folyamatban van. Jelenleg a lift szerelése folyik. Elkészült a zárófödém (a legfelső födém). A lakások elválasztó- és válaszfalai készülnek, amelyik lakás már elkelt, ott a Vevő igényeinek megfelelően. Folynak a gépészeti és villanyszerelési munkák is. Szabad lakások még leköthetőek ebben a házban. Aktuális kínálatunkért keresse értékesítőinket vagy látogasson el honlapunkra!

www.bokreta.hu


A Kreische Palota Kft. jóvoltából...

A horvátországi Biogradban 2008. október 4-10. között került sor a IV. Magyar Nagyhajós Tengeri Bajnokságra. A versenyen 66 csapat, közel 500 versenyzője küzdött a hat különböző hajóosztályban elérhető magyar bajnoki címért. A Kreische Palota Kft. jóvoltából, amely a Bokréta Csoport tagja, egy hat fős női egység, a Veszély S Zóna csapat is rajthoz állt. Változatos időjárási körülmények között naponta váltották egymást a túra- és pályaversenyek, végül hét futam alapján hirdették eredményt. A lányok utolsó napi futamgyőzelmükkel az Elan 340-es osztályban ötödik helyen végeztek. A női csapat a sikeres szereplésen túl a Kreische Palota Kft. által forgalmazott Bp. VI. Andrássy út 14. száma alatti luxus ingatlanok népszerűsítésében is jeleskedett. A csapat ezúton is szeretné megköszönni a Kreische Palota Kft-nek, illetve a Bokréta Házaknak a nyújtott támogatást

www.bokreta.hu


A haszonélvezet keletkezése és a haszonélvező jogai, kötelezettségei - Jogi Tájékoztató

Leginkább ingatlanok esetén találkozhatunk a haszonélvezettel. Gyakori, hogy a szülők, vagy nagyszülők úgy vásárolnak meg egy ingatlant, hogy tulajdonosként már a gyerekek, unokák szerepeljenek a tulajdoni lapon és ők maguk az ingatlan haszonélvezői. Ez önmagában még nem jelent problémát, azt azonban mindenképpen jó tudni, hogy pontosan milyen jogokat és kötelezettségeket jelent, ha haszonélvezeti jogunk van.
A haszonélvezet szabályait 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyv 157.§-tól a 164. §-ig tartalmazza.
A haszonélvezeti jog lényege, hogy a jogosult, tehát a haszonélvező egy másik személy tulajdonában álló ingatlant birtokol, használ, esetleg hasznosít.
E jog mindig korlátozott időre, és legfeljebb a haszonélvező élete végéig állhat fenn. A haszonélvezetet alapító szerződésben meg lehet jelölni az időpontot, vagy esetleg valamilyen feltételt, aminek a bekövetkezésével a haszonélvezet megszűnik.
Ingatlan esetén a haszonélvezeti jogot az ingatlan-nyilvántartásba is be kell jegyeztetni. A haszonélvezet alapítása történhet ingyenesen, de ellenérték fejében is.
Lényeges még, hogy amennyiben a tulajdonos személye változik, ez önmagában még nem szünteti meg a haszonélvezeti jogot.
A haszonélvezeti jog megszűnik a haszonélvező kifejezett lemondó nyilatkozatával és akkor is, ha a haszonélvezet tárgya, esetünkben az ingatlan elpusztul. Ez utóbbi azt jelenti, hogyha a dolog elpusztul, megsemmisül (eredeti rendeltetési céljára véglegesen alkalmatlanná válik), akkor azt a tulajdonos nem köteles pótolni, helyreállítani. Azonban ha mégis helyreállítja, a haszonélvezeti jog ismét feléled.
Fontos tudni, hogyha valaki haszonélvezettel terhelten tulajdonosa egy lakásnak, és a haszonélvező élni kíván a jogával, akkor a tulajdonos ez ellen nem tehet semmit, tűrni köteles, hogy a haszonélvező akár élete végéig, vagy a szerződésben megállapított ideig a lakásban maradjon.
A haszonélvező köteles viselni a dologhoz fűződő közterheket, és a dolog fenntartásával járó terheket.
Ezen kívül a haszonélvezőnek értesítési és tűrési kötelezettsége is van. Vagyis köteles értesíteni a tulajdonost az ingatlant fenyegető veszélyről, esetleg a már beállott kárról, valamint tűrni köteles, hogy a tulajdonos az ezzel kapcsolatban felmerült intézkedéseket megtegye.
A haszonélvező elvégeztetheti a rendkívüli javítási munkálatokat, ha ezt a tulajdonos felszólítás ellenére sem teszi meg. A haszonélvezet megszűntekor a haszonélvező követelheti a felmerült költségek megtérítését, persze ebből le kell vonni az időközbeni értékcsökkenést.

Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda
info@kocsis-iroda.hu
(1) 266-6621
www.kocsis-iroda.hu
 

www.bokreta.hu


X. Budapesti Karácsonyi Vásár (2008. november 21. - 2008. december 29.)

Különleges év az idei, hiszen a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár az idén immáron 10. alkalommal kerül megrendezésre!
A főváros karácsonyi vására és az ahhoz kapcsolódó több mint 150 kulturális program mára nemcsak nemzetközi hírű attrakcióvá, hanem a közel egy hónapig tartó esemény a téli szezon egyik legkedveltebb rendezvénysorozatává nőtte ki magát.

www.bokreta.hu


Márton-napi mulatság a reneszánsz jegyében (2008. november 8. - 2008. november 9.)

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
"Aki Márton napján ludat nem eszik..." Ugye, mindenki ismeri a folytatást? Nem véletlen, hiszen ehhez a naphoz számtalan babonát, szokást köt a néphagyomány. A különböző kultúrák népei mind-mind megünnepelték, és megünneplik ma is ezt a - Márton püspökről elnevezett - napot: ki libaáldozattal, vagy időjóslással, ki mulatsággal. Mi sem tehetünk másként: ezen a napon zenével, tánccal, libasülttel és tepertővel, finom tokaji borokkal, időjóslással, kézműves-foglalkozásokkal, hagyományőrző játszóházzal várunk kicsit és nagyot egyaránt Márton-napot ünnepelni.

www.bokreta.hu


www.bokreta.hu