Bokreta Hírlevél
2008. május
 

Előfoglalási akció!

Most bevezető árakon foglalhatja le lakását hamarosan induló két új projektünkben is. A Klauzál utcai és a Munkácsy utcai házakban még a teljes lakáskínálatból választhat ráadásul kedvezményes áron! Keresse lakáskínálatunkat a www.bokreta.hu honlapon vagy hívja értékesítőinket a 457 07 58-as telefonszámon! A Munkácsy utca 25. szám alatti tetőtér beépítés kivitelezése már meg is kezdődött (az alapot erősítik), a Klauzál utcai műemlék homlokzatú ház építése pedig néhány hónapon belül, a nyár folyamán indul.

www.bokreta.hu
 

Viola utcai Bokréta Ház

Elérte a 90%-os készültségi szintet a Viola utcai Bokréta Ház kivitelezése. Megkezdődtek a műszaki bejárások! Gelencsér Alida kolléganőnk minden kedves lakástulajdonossal egyenként egyeztet időpontot, amikor mindenki megtekintheti saját lakásának építését, jelenlegi állapotát. Lakások még leköthetőek 56-80 négyzetméteresig! A Viola utcai, tizenharmadik elkészült Bokréta Házat szeptemberben adjuk át.

www.bokreta.hu
 

"Műemlékvédelem a lakáspiacon - egy erzsébetvárosi projekt tapasztalatai" : Elizabeth Rezidencia, Klauzál utca 7-9.

Egyedi belvárosi projekt indul hamarosan a VII. kerületben. A két és fél milliárd forintos beruházási összegű Elizabeth Rezidencia a régi pesti zsidónegyed hangulatának és építészeti, városképi értékének megőrzése mellett a mai, belvárosi lakáspiaci igényeknek megfeleli, magas színvonalú, otthonokkal bővíti a kínálatot. A 82 lakás mellett a műemlék rekonstrukciós fejlesztés része mintegy 2000 négyzetméter irodaterület kialakítása is.
A példaértékű fejlesztés a budapesti lakáspiacon évek óta miniségi lakásokat építi Bokréta Házak Kft. új beruházása. A Klauzál utca és környéke nehéz terep újlakás-fejlesztés szempontjából, hiszen néhány foghíjtelken kívül nemigen akad üres terület a fejlesztésre. A már meglévő épületállomány nagy része felújításra szorulna, azonban ez komplex, közösségi forrásokat is jelentősen igényli városrehabilitációs programra vár. A sűrű beépítés nehézkessé teszi a lakáspiaci vásárlók mai igényeinek megfeleli ingatlan-fejlesztéseket, a városrész arculatának megőrzése olyan magántőke-beruházással jár, amelyet a fejlesztik nehezen vállalnak. A plusz feladatok és költségek egy-egy újlakás projekt árában olyan mértékű drágulást hoznak, amely akár luxuskategóriájú árakat eredményezhet.
A régi pesti zsidónegyed értékeit megőrzi Elizabeth Rezidencia viszont olyan belvárosi otthonokat kínál, amelyek ötvözik a környék jó közlekedését, pezsgi életét és a belváros számos előnyét egy élheti, nyugodt, színvonalas lakókörnyezettel. A Klauzál utca két házát érinti és összekapcsoló projektben a korábbi lakóházak első traktusát eredeti állapotában helyreállítják. Ezekben a műemlék épületrészekben irodákat alakítanak ki. Az új épületrészek a belő
területeken kapnak helyet, saját belső kertben téve lehetővé a lakók pihenését. A lakóházak a tömbbelső épületszintjeihez igazodva földszint+ 7, illetve földszint 9+ 8 emeletesek. Mindkét szárny tetőterasszal zárul. A lakások többsége a belvárosban otthont keresik igényeinek megfelelően 40-50 négyzetméteresek, azonban száz négyzetméteres otthont is kialakítanak az épületekben. Az Elizabeth Rezidencia magasabb miniségi színvonalat képvisel az átlagos, középkategóriás otthonoknál, megfizetheti áron. Az árak 380 ezer forinttól indulnak négyzetméterenként, az átlagárak 450-460 ezer forint körül mozognak.

Műemlékirodák az Elizabeth Rezidenciában
A két és fél milliárd forint beruházási értékű ingatlanfejlesztés nyomán megújulnak a historizáló stílusban épült, védett, utcai épületrészek, amelyekhez további két új szárny kapcsolódik majd. A projekt modern lakóházait és az irodákat magában foglaló műemléképületet belső kert kapcsolja össze. A Klauzál utca 7-9. épület a Kiegyezés utáni kisvárosias beépítés szép példája, arányos homlokzata az utcakép fontos részét képezi. A finom tagolású konzolokon nyugvó erkéllyel díszített homlokzat mögött az épületbelső értékes eleme az impozáns vörös mészkőből készült lebegi lépcső. Részlet gazdag öntöttvas díszítése harmonizál a körfolyosó korlátjával, valósághűen tükrözve az 1870-es évek építészeti hangulatát. A védett épületrészek a Klauzál utca frontján találhatók. A műemléki rekonstrukció során az épület első traktusát megőrzik és a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően rekonstruálják. Emellett a védett épületrész minden elemét eredeti állapotában állítják helyre.
A hátsó lépcsőházak lebontását követien kezdik meg az új lakásokat magukban foglaló épületrészek fejlesztését. Az építkezést megőrzi a négyszintes mélygarázs megépítése, amely az irodákban dolgozók és a leendő lakók parkolását hivatott megoldani.
A komplex beruházás több éves előkészítésekor a beruházó az önkormányzat városfejlesztési, valamint a műemlékvédelmi hatóság értékvédelmi elveit hangolta össze az ingatlanpiac magas szintű elvárásaival. Az Elizabeth Rezidencia a VII. kerület megújuló részének nagypolgári hangulatát idézi. A projekt várható befejezésének időpontja 2010 I. negyedéve." - írta az Épülettár.hu az áprilisban tartott sajtótájékoztató után.

 

Vevőink figyelmébe ajánljuk!

UNICO Easy Az UNICO Easy földön álló klímaberendezés, kültéri egység nélkül. Üzembe helyezése gyors és könnyű, használata praktikus és egyszerű. Az UNICO Easy a teljes légkondicionálás legegyszerűbb módja. Kényelem mindenek felett. Az UNICO Easy a kényelem megtestesítője: minden funkciója könnyen elérhető, hála az új generációs távirányítónak. Ergonómiailag tökéletesen tervezett fogás, könnyű használat. A szabályozás közvetlenül a készüléken történhet vagy távirányítással anélkül, hogy elhagynánk kényelmes székünket.
Ha a készülék felkeltette érdeklődését, bővebb információért keresse értékesítőinket a 457 07 58-as telefonszámon!

 

Újabb közpark készült el Ferencvárosban

A Tűzoltó utca 36-38. szám alatti, az Örökimádás templom mögött található templomkert átépítésével a Ferencvárosi Önkormányzat mintegy 2300 négyzetméteres parkot alakított ki, melynek kétharmada zöldfelület, ahová fákat, díszcserjéket, évelő növényeket, pázsitot, valamint a tűzfalakra kúszónövényeket telepítettek. A tégla- és kavicsos burkolatú sétautakkal tagolt parkba kerti padokat építettek. A korábbi, négy méter magas téglafal helyére kovácsoltvas kerítést állítottak, mely a korábbi, zárt téglafalhoz képest tágabb rálátást enged a templom épületére.
Középső-Ferencváros rehabilitációja eljutott arra a szintre, hogy most már folyamatosan sor kerülhet a közterületek korszerűsítésére, kiépítésére. E terület egyik vonzereje lett, hogy az új épületek felépítésével, valamint a megmaradó régi épületek felújításával párhuzamosan a közterületek rekonstrukciója is megtörténik, és folyamatosan elkészülnek a Kerületi Szabályozási Terv szerinti parkok is. Az eddig átadottak között van a Liliom park, a Kerekerdő park, a Sobieski park, valamint a teljesen átépített Ferenc tér, továbbá részben elkészült már a Thaly park is. A kerület vezetése büszke arra, hogy a főváros új zöldövezete alakult ki középső-Ferencvárosban, hiszen a zöldterületek aránya jelentősen növekedett az itt folyó városrehabilitáció részeként a kerületi tömbbelsőkben kialakított közös zöld területekkel, illetve a felsorolt parkok létrehozásával.

 

Május 1.

1882 óta ünnepeljük a munka ünnepét, a munkavállalók szolidaritási napját, valamint a szerelem ünnepét, hiszen régen májusfát állítottak a legények annak a lánynak, akinek udvaroltak.
A munka ünnepének úttörői, az 1880-as évek chicagói munkásai, illetve az Amerikai Munkásszövetség (AFL) a nyolcórás munkanapot követelték 1886. május elsején, amikor a rendőrség a tömegbe lőtt, sőt egy évvel később munkásvezetőket is kivégzett. Az AFL a chicagói eseményekre válaszul azt javasolta, hogy több ország munkáspártjai, szakszervezetei 1890. május első napján rendezzenek világméretű tüntető felvonulásokat, amit az 1889-es párizsi szocialista konferencián el is fogadtak.
A májusfa állításának hagyománya több mint hatszáz évre tekint vissza, ugyanis 1400-tól jegyzik ezt a népszokást.
A májusfaállítás hazánk egész területén ismert. A májusfát elsősorban a legények állították a lányoknak. A májusfával adta tudtára a legény a falunak, hogy melyik lánynak udvarol.