Bokreta Hírlevél
2007. november

Új kolléga

Új pénzügyi kollégával bővült a Bokréta Lakáscentrum október 15.-től. Rendek Olgát pénzügyi/könyvelési kérdésekkel kapcsolatban kereshetik a 457-0757/117-es telefonszámon.

www.bokreta.hu

Pasaréti út 121-123.

Legújabb 17 lakásos budai társasházunk a Pasaréti tér szomszédságában, kiemelt zöldövezetben épül, ahonnan busszal vagy kocsival percek alatt elérhetjük a Moszkva teret.
1-2-3 szobás villalakásaink kiemelt minőségben, igényes burkolatokkal és felszereltséggel készülnek, ahol a magas kényelmi és műszaki elvárások együttesen érvényesülnek.
A Rózsaliget Villalakások a Budai Tájvédelmi Körzet közelsége miatt nagyon jó kiindulópont a hétvégi programokhoz, de a zöldövezeti fekvés ellenére kiváló infrastruktúrával rendelkezik: a közelben több bevásárlási lehetőség található, de átszállás nélkül a pesti belváros is könnyen elérhető. Tervezett átadás: 2008. szeptember. Készültségi fok: a vasbeton szerkezetek készen vannak, azaz a ház teljes életnagyságában áll, jeleneg a kitöltő téglafalazat készül az első két lakószinten.

www.bokreta.hu

Viola utcai műszaki módosítás menete:

Az építkezés ütemtervének megfelelően, a vevőnek lehetősége van az általa megvásárolt ingatlan kapcsán 2007.11.23.- ig építész (pl. belső válaszfalak, belső nyílászárók helye), 2007.12.07.-ig gépész (pl. radiátortok helye, szaniterek helye, víz-csatorna kiállás módosítások) és villamos (pl. dugaljak, kapcsolók darabszáma, helye, tűzhely helyének változtatása) tervmódosítást kérni kollégánkkal előre egyeztetett időpontban, felár fizetésének terhe mellett. A megadott határidők a kivitelező felé történő dokumentációk leadási idejét jelentik, természetesen ezt megelőzi az önnel történő ügyintézési idő. Kérjük, egyeztessen időpontot Gelencsér Alidával a 457-07-57/120-as telefonszámon! Az építkezés jelenlegi állapota: az alapozási munkálatok és a földmunka is elkészült. Továbbá, elkészült az épület alapteste, és a pince feletti födém is.

www.bokreta.hu

Multifunkcionális fejlesztés a Klinikáknál:

A belső-ferencvárosi városrehabilitáció újabb jelentős állomása lesz a mintegy 25 ezer négyzetméteres, többfunkciós gyárépület-együttes, amelyet a Klinikák metróállomás közelében alakítanák át többfunkciós komplexummá. Összességében a multifunkcionális ingatlanfejlesztések lehetnek a legsikeresebbek. Az új mini városnegyedben kialakításra kerül egy 3 csillagos szálloda, a földszinti passzázs kávézókkal, üzletekkel, éttermekkel lesz teli, amely belső parkkal köti össze az Üllői utat és a szomszédos telken épülő új orvosi egyetemet.

Ferencvárosi fejlesztés is szerepelni fog a Budapest szerződésben

Az idén záruló hároméves fővárosi útfelújítási programot jövőre egy ugyancsak hároméves "utcaprogram" váltja. Ennek keretében a főváros elősegíti a kerületi tulajdonú és kezelésű utak felújítását. Ugyancsak támogatja a Fővárosi Önkormányzat Budapest teljes körű csatornázási programját, amelyre direkt EU-pályázatot nyújtanak be.
Segíti a főváros a kerületek más EU-támogatásra alkalmas projektjeinek kidolgozását és benyújtását is. A középtávú városfejlesztési program keretein belül a kerületek és a főváros tovább egyeztet egyebek közt a Teleki tér környékének rehabilitációjáról, a Belvárost és a IX. kerületi Dzsumbujt érintő fejlesztésekről.

Márton nap (november 11.):

Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. Ilyenkor már le lehet vágni a tömött libát. "Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik" - tartották. A liba csontjából az időjárásra jósoltak: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros. Az aznapi időből is jósoltak: "Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható." Egy kalendáriumi regula szerint: "Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál." "A bornak szent Márton a bírája" - tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor, más jelentése szerint az őszi időjárás dönti el, hogy milyen lesz a bor.