Bokreta Hírlevél
2007. július

Új projektek

Július elsejével elkezdjük a II. kerületi Pasaréti út 121-123. és a IX. kerületi Viola utca 13-15. szám alatti legújabb Bokréta Házak értékesítését. Lakások már 316 000 illetve 520 000 Ft/négyzetmétertől leköthetőek. Kínálatunkban megtalálja a 26 – 95 négyzetméteres, minden igényt kielégítő lakásokat, kialakításra kerül 4 üzlethelyiség, és parkolóhely illetve tároló vásárlására is lehetőség van.
Keresse lakáskínálatunkat a www.bokreta.hu-n!

www.bokreta.hu

Mester utcai Bokréta Ház átadása:

Ilyen volt ...

Ilyen lett ...

Határidőre és kitűnő minőségben elkészült a Mester utca 48-52. szám alatti, 12. Bokréta Ház. Július másodikával elkezdjük a lakások műszaki átadását és körülbelül két hét alatt az összes eladott lakást birtokba adjuk a leendő lakóknak. Lakások leköthetők még 42 - 153 négyzetméteresig! Keresse kínálatunkat a www.bokreta.hu honlapon, vagy hívja értékesítőinket a 457 07 58-as telefonszámon.

www.bokreta.hu

Hajós utca 37.

Megkapta a Használatbavételi engedélyt a Mester utcai Bokréta Ház is. Ha Önnek szüksége van a Használatbavételi engedély másolatára, keresse értékesítőjét, vagy érdeklődjön irodánkban! A Hajós utcában leköthető még egy 43 négyzetméteres lakás, egy 330 négyzetméteres üzlethelyiség és a mélygarázsban parkolóhelyek.

www.bokreta.hu

Ferencváros: közterek és képzőművészet

"Több mint tizenkét évvel a ferencvárosi városrehabilitáció kezdete után a közterületek megújítása, revitalizációja jelent nagy feladatot. Mégis, az új parkok építése és az utcák teljes rekonstrukciója mellett idén a tervek szerint még épületfelújításokra is pályázik a IX. kerületi önkormányzat.
Szisztematikusan, megbízható tempóban és folyamatosan újulnak meg a városrehabilitációs terület utcái; a közterületek rendezésével sikerült felzárkózni a szinte teljesen átalakult városrész épületállományához. Három utcaszakasz teljes felújításának engedélyeztetési eljárása a közeljövőben zárul - mondta el lapunk kérdésére Jordán Péter, a SEM IX. Városfejlesztési Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Ennek keretében térburkolat-cserével felújítják a Tűzoltó utca egy szakaszát, a Páva utcát és a Liliom utca Tompa utca-Üllői út között húzódó szakaszát. Emellett a kerületi önkormányzattal közösen - a Lenhossék, új nevén Kerekerdő park és a Ferenc tér sikerén felbuzdulva - újabb két közpark is épül. A már elkészültek közül előbbi évek óta az első új közpark Pesten, utóbbi pedig olyan nagyszabású átalakítást és építkezést jelentett, hogy több mint 400 millió forintos EU pályázati forrás nélkül elképzelhetetlen lett volna a megvalósítása. Az új park egyike az Örökimádók temploma mögött lesz. A területen egykor ház állt, a telket azonban bontás után nem kívánta értékesíteni a kerület. A kiviteli tervek már megvannak, a munkákat még idén megkezdik. A SOTE új épületével határos a másik, amely a Vendel utcával szemben található majd. Mindkét helyszínre terveztetnek képzőművészeti alkotásokat (pl. ivókút), amely nem új a kerületben, hiszen a Kerekerdő park hegedűse is a rehabilitáció egyik szoboralkotása.
A még beépítetlen ingatlanok beruházói számára továbbra is komoly vonzerő a rendezett utcakép és a zöldfelületek. A lakosság pedig (a gyalogosan vagy babakocsival közlekedők) szabadidős helyszínként is használja a megújított köztereket, ezért a közös zöld, a tömbbelsőket összekötő átjárók megnyitása is folytatódik. A Viola utcai új lakóingatlan-beruházás elkészültével a Viola utca-Thaly Kálmán utca közötti átjárót veheti birtokba a kerület lakossága.
A beépíthető ingatlanok száma mára igen megcsappant a rehabilitáció területén, ezért is nagy a kereslet arra a nyolc-tíz telekre, amelyet még értékesíteni fognak - mondta Jordán Péter, aki hozzátette, hogy bár az előkészületek, vagyis a házak kiürítése lassabban halad, mint a korábbi években, folyamatos a bérlők lakhatásának megoldása, illetve a kiköltöztetés. Ennek függvénye a pályázatok kiírása is. A telekárak színvonala jelzi a keresletet, hiszen beépítettségtől függően 80-120 ezer forint egy négyzetméter, amit természetesen a telek elhelyezkedése is befolyásol. Lakáspiaci beruházásokra alkalmas helyszínek lehetnek még a Lenhossék utcában, a Sobieski János utcában, a Viola utcában, a Márton és a Gát utcában.
Utóbbi, azaz a Gát utca 3. számú házában született József Attila, aki az utca és környéke rehabilitációs tervének névadója lett. A Gát utca ugyanis szép, viszonylag eredeti állapotában megmaradt eklektikus épületsort foglal magában, ezért a tervek szerint önálló felújítási programot készítenek a házak rendbetételére. A hét tömb felújítására valószínűleg még idén benyújtják az uniós pályázatot, igaz, mivel a kiírás még nem jelent meg, a pontos feltételeket egyelőre nem ismerik. Sersliné Kócsi Katalin kerületi főépítésztől megtudtuk, hogy az uniós keretösszeg az eddigi ismeretek alapján mindösszesen 1,5 milliárd forint, és ha a kerület nyerni tud a pályázaton, a szerződéskötéstől számított három éven belül fel kell használnia a támogatási összeget."

www.bokreta.hu