Bokreta Hírlevél
2007. június

Viola utcai Bokréta Ház

Megkapta a Használatbavételi engedélyt a Viola utca 35. szám alatti Bokréta Ház. Ha Önnek szüksége van a Használatbavételi engedély másolatára, kérjük, keresse értékesítőjét, vagy kérje irodánkban, a Bokréta u. 11-13. szám alatt! Ebben a Bokréta házban még eladó üzlethelyiségek, parkolóhelyek és tárolók is vannak! Keresse kínálatunkat honlapunkon vagy érdeklődjön a Bokréta Lakáscentrumban hétköznapokon 8-20 óráig!

www.bokreta.hu

Mester utca

A Mester utcai Bokréta Ház kivitelezése ütemterv szerint halad, jó minőségben. Jelenleg a felső szintek parkettázása folyik, és műszaki lakásbejárások zajlanak. Lakások még leköthetők: 43 - 153 négyzetméteresig. Tervezett átadás: 2007. július.
Lakását akár már 100 000 forinttal lekötheti, és most rendkívül kedvező: 10-90% arányban is fizetheti a vételárat.

www.bokreta.hu

Nyári lakás akció

Az azonnal beköltözhető, már átadott Bokréta házak szabad lakásai most 5 % kedvezménnyel megvásárolhatóak! Azonnal költözhető lakások vannak még a IX. kerületben a Tűzoltó utcában, a VI. kerületben a Szív utcában, a Hajós utcában és a VIII. kerületben a Diószeghy utcában. Keresse kínálatunkat a www.bokreta.hu-n!

A Bokréta Házak tervezett projektjei

IX. kerület Viola utca 13-15.
VII. kerület Klauzál utca 7-9.
II. kerület Pasaréti út 121-123.

www.bokreta.hu

Ez történt a IX. kerületben

"Botlatókövek":
Elhelyezték a holokauszt áldozatainak emléket állító első három emlékező macskakövet Budapesten a Ráday utcában; a járda kockaköveire illesztett réztáblácskák ötlete Gunter Demning német művész nevéhez fűződik. Stolpersteine ("Botlatókövek") elnevezésű projekt keretében a mementók Rónai Béla állás nélküli tisztviselő (Ráday u. 5.), Vidor (Weisz) Oszkár cipészkellék- és textiláru-kereskedő (Ráday u. 25.), valamint Pollák Imre fűszerkereskedő (Ráday u. 31.) egykori lakhelyénél emlékeztetnek a deportáltakra. Hatmillió elhurcolt zsidó áldozatnak próbálnak meg ilyen módon meg emléket állítani. A projekt Kölnben indult, a kezdeményezés nyomán Németországban mára 250 helységben 11 ezer követ helyeztek el. Az akció Ausztriában és Magyarországon folytatódik.
A macskakőre emlékeztető műveket az áldozat utolsó, szabadon választott lakhelyének bejárata előtt illesztették a járdába. A réztáblácskákba az elhurcoltak nevét, születésének és deportálásának időpontját, meggyilkolásának helyszínét véste a művész. 2007 augusztusig további 50 követ helyeznek el Magyarországon.
A projekt megvalósításába egy német és egy magyar intézmény is bekapcsolódott: az együttműködő partner a 2B Galéria és a kölni NS-Dokumentationszentrum.

Középkori település romjaira bukkantak a Kálvin tér alatt:
Egy középkori település romjai vannak a Kálvin tér alatt, és a metróépítés jó esélyt ad arra, hogy feltárják az Erzsébetfalva nevű települést. A középkori település több részletét feltárták már a Károlyi palota udvarán. Az oklevelek tanúsága szerint a mai városrész Duna menti területén feküdt a középkortól Szenterzsébetfalva, melynek temploma mellett vízimalmait említik a források. A mai Ferencváros kialakulása a törökök kiűzése és a Rákóczi-szabadságharc utáni időkre tehető, amikor a többi Pest körüli városrész is fejlődni kezdett. A több oklevél által mezővárosként említett település neve Erzsébetfalva volt és eddig több, félig a földbe mélyített házat tártak már fel ezen a területen.