Bokreta Hírlevél
2007. május

Mester utca

Már csak 13 szabad lakás van a júliusban átadásra kerülő legújabb Mester utcai Bokréta Házban. Leköthető lakások vannak még 42 - 153 négyzetméteresig. A lakások belső kialakítása jelenleg 90%-os, átadás 2007. július elsején. Ha lakását most 100 000 Ft-tal lefoglalja, akkor egy tárolót adunk ajándékba!

www.bokreta.hu

Üzlethelyiségek

Szabad üzlethelyiségek vannak még a VIII. kerületben a Diószeghy utcában, a VI. kerületben a Hajós utcában, a IX. kerületben a Tűzoltó utcában, a VII. kerületben a Peterdy utcában, és szintén a IX. kerületben a Viola utcában. Keresse kínálatunkat a www.bokreta.hu honlapon, vagy telefonon értékesítőinket a 219-0831-es telefonszámon! A Bokréta Házak kínálatában különböző adottságú üzlethelyiségeket is találhat, több kerületben is, 22 - 335 négyzetméteresig.

www.bokreta.hu

Szabad parkolóhelyek

Eladó parkolóhelyeket kínál Önnek a Bokréta Házak a már átadott projektekben, akár 5% kedvezménnyel vagy részletfizetési lehetőséggel! Keresse kínálatunkat a www.bokreta.hu-n vagy érdeklődjön irodánkban a 9. kerület Bokréta utca 11-13. szám alatt! Szabad parkolóhelyek vannak még a Bokréta utca 4-6., 5., 11-13., a Tűzoltó utca 71-73., a Peterdy utca 36., a Diószeghy utca 15., a Szív utca 58., 59., 62., és a Hajós utca 37. szám alatt.

www.bokreta.hu

Pünkösd

A pünkösd szó a görög "pentakoszté" szóból ered, mely "ötvenedik napot" jelent és arra utal, hogy húsvét szombatjának ünnepe után vagyunk 50 nappal.
Elsőként a zsidó nép ünnepét kell megemlíteni, mikor is a húsvét szombatját követő ötvenedik nap a befejezett aratás meghálálásának ünnepe volt a Szentföldön. A későbbi időkben ez a nap a híres Sínai-hegyi törvényhozás ünnepévé vált, vagyis amikor Mózes megkapta Istentől - kőtáblákon - a törvényeket. Izráel népe a Pünkösd ünnepét különleges áldozatok bemutatásával és pihenéssel töltötte el. Ekkor mutatták be az új gabonából készült két kovászos kenyeret, és gyümölcsöket is ajánlottak fel Izráel istenének, Jahvénak...
Másodikként a Pünkösd keresztény vonatkozásait kell említeni. Természetesen a zsidó nép pünkösdi ünnepéből alakult ki a kereszténység ezen ünnepe, amelyen a Szentlélek eljövetelét ünnepli a keresztény ember, vallási felekezetétől függetlenül. Ezen ünnepet a keresztény világ a Krisztus utáni 2. századtól tartja számon. Később (mint Isten kiválasztott népének, a zsidó népnek ünnepe esetében) a keresztény világ is hozzákapcsolta Pünkösd tartalmához az újtestamentumi törvényhozásra való megemlékezést, sőt magát a keresztény egyház megalapítását is erre a neves ünnepnapra tették.

Ferencvárosi fesztivál

A Ferencvárosi Fesztivál 2007. június 22. és július 15. között kerül megrendezésre. Az előadások helyszíne a Bakáts téren felállított színpad.
A fesztivál rendezvénysorozatában hagyományosan megrendezésre kerül egy templomi koncert, egy-egy szabadtéri könnyű- és komolyzenei koncert, táncjáték, vagy balett előadás, musical-, vagy rock-produkció, az esemény záró előadása a szabadtéri opera bemutató. A fesztivál minden esztendőben június 15-től július 15-ig terjedő időszakban, Budapest IX. kerületében a BAKÁTS téren felállított szabadtéri színpadon és az Assisi Szent Ferenc templomban, illetve a templom előtt kerül megrendezésre. Nagyságrendi besorolás szerint, országos viszonylatban is az elsők közé sorolható ez a nyári rendezvénysorozat. A fesztivál pár éve ünnepelte 10. jubileumát. A Bakáts téren felépített színpad Pest legnagyobb szabadtéri színpada, és jó ideje itt látható nyaranta, Budapest egyik legnagyobb szabadtéri opera bemutatója. Másik fontos előnye a fesztiválnak, hogy a nyári játék akkor nyitja kapuját, amikor a kőszínházak bezárnak, és Budapesten legszerényebb a kulturális kínálat.