Bokreta Hírlevél
február

Lakásvásár

Már most nagy érdeklődés övezi a 10. Budapesti Lakásvásár kiállítást, a 8 ezer négyzetméteres SYMA Csarnokban rendezendő jubileumi, tizedik rendezvényt. Magyarország legnagyobb lakáspiaci bemutatóján jövőre is ott lesznek a lakáspiac legjobbjai, ami első ízben a Készházvásárnak is otthont ad.
A kiállítás-sorozat összesen harmincötezer látogatóval és több mint háromszáz kiállító partnerrel zárta 2006-ot. A tavaszi, budapesti kiállításon megdőlt a tizenöt ezres látogatói rekord, míg a szeptemberi Lakásvásáron minden eddiginél több, összesen 160 kiállító vonult fel lakáspiaci termékeivel.
Több éve hagyományosan a Lakásvásár kiállítás és vásár nyitja a lakáspiaci szezont. A február 23-24-25-i hétvége ismét szolgál újdonságokkal. A február végi jubileumi Lakásvásáron a korábbinál jóval nagyobb kiállítói térben új szekciók és szolgáltatások is helyet kapnak.
A megszokott kínálatban jelen lesz valamennyi jelentős budapesti újlakás-fejlesztés; a garzontól a prémiumlakásig minden lakástípus iránt érdeklődő megtalálhatja az ideális otthont. A lakáshitelek teljes palettáját a bankok standjainál lehet áttekinteni, és kérésre akár egyénre szabott előkalkulációkkal is segítik a leendő ügyfeleket az eligazodásban. A használtlakás-piac teljes spektrumából a forgalmazók adatbázisai segítségével lehet lakást keresni, míg a külföldi slágerhelyszínekkel szokás szerint szintén ott lesznek a spanyolországi, horvátországi befektetéseket kínáló forgalmazók. A 10. budapesti Lakásvásáron új szekcióként debütál a Készházvásár, ahol a látogatók ötszáz négyzetméteren ismerkedhetnek meg a családi ház piacon egyre népszerűbb készházakkal.
A Lakásvásáron idén is lesz Internet Cafe és Gyermeksziget játszótér.

Lakásbörze a Lurdy Házban

Március 23-25. között ismét megrendezésre kerül a Horizont-Lakásbörze kiállítás a Lurdy Ház emeletén. Várunk minden kedves érdeklődőt a Bokréta Házak standján, a 34-es standon vásári kedvezményeinkkel.

Tervezett projektjeink

Néhány héten belül indul az értékesítése 3 új projektünknek is. Bokréta Ház épül a II. kerületben a Pasaréti úton, a IX. kerületben a Viola utca 13-15. szám alatt és a VII. kerületben a Klauzál utcában. A projektek tervezett átadása: 2008 II. félév. Keresse lakáskínálatunkat honlapunkon február végétől!

www.bokreta.hu

Mester utca

Elérte a 90%-os készültséget a Mester utcai építkezés. Elkészültek a belső falazások, és megkezdődött a lakások burkolása. Átadás: 2007. júliusában. Lakások még leköthetők 32 - 153 négyzetméteresig. Ha február végéig lefoglalja lakását, egy tárolót adunk ajándékba!

www.bokreta.hu

Farsang

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a vigadozás, mulatozás, evés-ivás, bálozás, karneválozás ideje, amit viszont majd böjt követ. Alig léptünk át az új esztendőbe, január 6-án (azaz vízkereszt vagy háromkirályok napján) máris kezdetét veszi a lakomázás, szórakozás másfél-kéthónapos időszaka: egymást érik a különféle bálok, mulatságok; a farsangi mulatságoknak majd csak a húsvét előtti negyvenedik napot, vagyis a húshagyókeddet követő hamvazószerda vet véget.

A karácsonyi ünnepkör után talán éppen a farsanghoz kapcsolódik a leggazdagabb szokáshagyomány. Ennek legjellegzetesebb eseményei az álarcos, jelmezes bálok, táncos mulatságok. Eredetét tekintve a farsang számos ősi hagyománnyal, valamint népszokással van kapcsolatban; egyes elemeiben még a pogány téltemető, tavaszváró és termékenységi ünnepek rítusai ismerhetők fel.

A farsang igazi hazája Itália, ahol szokása a római kor szaturnáliáira nyúlik vissza. Az ókori Rómában ugyanis Szaturnusz isten tiszteletére hétnapos örömünnepet tartottak, és később ez a fékevesztett mulatságokból álló ünnepség vált népszerűvé és kezdett terjedni egész Európában.

Magyarországon a középkorban, főként német mintára terjedt el a farsang megünneplésének szokása. Igen változatos és sokszínű, gazdag, részben vallásos jellegű néphagyomány kapcsolódott hozzá: álarcos és jelmezes alakoskodások (mint pl. a mohácsi délszlávok busójárása), dramatikus játékok, báli mulatságok, termékenységi varázslások kötődtek ünnepi időszakához.