Bokreta Hírlevél
január

Minden kedves Bokréta lakástulajdonosnak és érdeklődőnknek
Boldog Új Évet Kívánunk!

Szabad Üzlethelyiségek

Eladó a IX. kerületben lévő Tűzoltó utcában egy 130 nm-es, utcára néző üzlethelyiség 330 000 Ft-os négyzetméter áron. Kérjük, érdeklődjön értékesítőinknél a 457 0758-as telefonszámon!

Eladó üzlethelyiségeink vannak továbbá:

a IX. kerületben a Viola u. 31-35. szám alatt,
a VII. kerületben a Peterdy utca 36. szám alatt,
a VI. kerületben a Szív utca 58.,59., 62. szám alatt,
a VIII. kerületben a Diószeghy utca 15. szám alatt,
és a VI. kerületben a Hajós utca 37. szám alatt.

Keresse kínálatunkat a www.bokreta.hu honlapon!

www.bokreta.hu

Mester utca

Elkészültek a falazások a Mester utcai Bokréta Házban.
Átadás: 2007.július 1. Lakások még leköthetők 31 - 153 négyzetméteresig.

Felhívjuk a Mester utcai lakásaink iránt érdeklődők figyelmét, hogy 2006. jan. 20.-ig van lehetőség a különböző burkolatok és az egyéb lakásfelszereltség igény szerinti kiválasztására, így kérjük, hogy mihamarabb foglalják le lakásukat, hogy a fenti határidőbe beleférjenek!

www.bokreta.hu

Lakásvásár

2007. február 23-25. között ismét megrendezésre kerül a nagysikerű lakásvásár a Syma rendezvénycsarnokban! Szeretettel várja Önt a Bokréta Házak csapata is a vásáron az új lakáskínálatunkkal és kedvezményeinkkel.

www.bokreta.hu

Lakásvásárlók kézikönyvét nyertek:


Ország Emese,
Szolnoki Tibor,
Várhegyi Erzsébet.


A nyereményt a Bokréta Lakáscentrumban vehetik át (1094 Bokréta u.11-13.), vagy kérésre kipostázzuk! (2007.január 31-ig!)

www.bokreta.hu

150 éves házat újítottak fel Ferencvárosban

Évente 4-5 házat újítanak fel a ferencvárosi tömbrehabilitációs programban, amelyet 14 éve indított az önkormányzat. Eddig csaknem 130 épületet hoztak rendbe, az egyiket decemberben adta át Gegesy Ferenc kilencedik kerületi polgármester. A XIX. század első felében épített házat 220 millió forintból újították fel kívül-belül.

A Viola utcai házban korábban 13, szoba-konyhás komfort nélküli lakás volt, amelyek szinte teljesen lakhatatlanokká váltak. A feltújításkor lakásösszevonásokkal, emeletráépítéssel 16 összkomfortos otthont alakítottak ki. Nemcsak a lakások újultak meg teljesen, a házat összenyitották a tömb többi épületével, így középen egy nagy parkot is létre tudtak hozni. A Viola utcai felújított ház idén az 1992 óta zajló ferencvárosi tömbrehabilitáció utolsó épülete. A programban eddig körülbelül 1000 lakhatatlanná vált otthont bontottak el, évente 4-5 házat újítottak fel. A Ferenc körút-Üllői út-Haller utca és Mester utca által határolt 80 hektárt és 44 tömböt érintő rehabilitációra eddig csaknem 125 milliárd forintot költöttek, ebből 20 milliárdot az önkormányzat, négyet a főváros, egyet az állam és 100 milliárdot magánberuházók álltak - mondta Sersliné Kócsi Margit, a kerület főépítésze. A múlt század elején többnyire munkások, iparosok és művészek által lakott kerület felértékelődését jelzi, hogy míg a '90-es évek elején 30 ezer forint volt a lakások négyzetméter-ára, addig most 300-350 ezer forint - tette hozzá a főépítész

Sikeres első évet zárt új helyszínén a Goethe Intézet

Sikeres első évet zárt új fővárosi helyszínén, a Ferencvárosban a budapesti Goethe Intézet, amely jövőre is számos kulturális rendezvénnyel várja az érdeklődőket - mondták az intézmény vezetői szerdai sajtótájékoztatójukon.

"Sikeres évet zártunk. A költözéssel (...) inkább nőtt a látogatottságunk. Csak a könyvtárat mintegy kilencezer érdeklődő kereste fel, de a több mint 80 rendezvényen is tízezrek vettek részt" - mondta a központ igazgatója.

Ráday Kultucca rendezvényei 2007-ben

1. Költészet Napi Fesztivál (március 30. - április 1.)
2. Plein-Art Kortárs Művészetek Fesztiválja (május 19-20.)
3. Ünnepi Könyvhét és Papírvarázs Fesztivál (június 1-3.)
4. Református Zenei Fesztivál (június 15. - 17.)
5. Ferencvárosi Nyári Játékok (június 21. - július 15.)
6. Bárka Kikötő - Művészetek Völgye a Művészetek Utcájában (augusztus 24-26.)
7. Mol Budapest Jazz Fesztivál (szeptember 12-16.)
8. Ferenc napi Búcsú (október 5-7.)