Bokreta Hírlevél
október

Lakásvásár

Nagy sikerrel zárult az idei Őszi Budapesti Lakásvásár. A kilencedik alkalommal megrendezett vásár tízezer látogatót vonzott a jó idő ellenére is. Persze nemcsak több ezer jövőbeni lakásvásárló, de a szakma összes mértékadó képviselője is jelen volt a kilencedik Budapesti Lakásvásáron. Az egyre nívósabbá váló információs anyagok, plakátok, a mind dekoratívabb, figyelemfelkeltőbb standok a kiállítás súlyának növekedését jelzik, vagyis azt, hogy a jövőben nálunk is meghonosodik az a Nyugat-Európában már bevett gyakorlat.

www.bokreta.hu

Új projektek

A Viola utca 13-15. szám alatt épül a következő Bokréta Ház. A lakások mérete várhatóan 32-100 nm között lesz. A 83 lakásos házat 2008 II. negyedévében fogjuk átadni.
Az ezt követő projekt a Klauzál utca 7-9 alatt fog épülni, 152 darab lakással 30-100 nm-ig, kb 380 000 Ft/nm-es vételártól. Várható átadás: 2008 IV. negyedév.
Várhatóan idén decemberben már elindul az értékesítés! Hívja értékesítőinket vagy keresse lakáskínálatunkat a www.bokreta.hu honlapon!

www.bokreta.hu

2006 - PRIX D'EXCELLENCE

Művészetek Palotája

Közösségi beruházás - I. díj
Az UNESCO Világörökség részét képező pesti Duna-part déli folytatásában épülő Millenniumi Városközpontban létesült 2005-ben a kultúra új fellegvára, a Művészetek Palotája. A Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda által tervezz épülettömbben kapott helyett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, Fesztivál Színház és a kortárs művészetet bemutató Ludwig Múzeum. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma a Trigránit befektető csoporttal kötött, PPP-s szerződés keretében valósította meg az épületet.

HALLOWEEN

Halloween az egyik legrégibb ünnep, eredete évszázadokra vezethető vissza. Mai formája az évszázadok során több kultúra: a római Pomona-nap, a kelta Samhain fesztivál és a keresztény mindenszentek napja hagyományainak keveredésével alakult ki.
Évszázadokkal ezelőtt a mai Nagy-Britannia és észak-Franciaország területén éltek a kelták. A kelták a természetet magasztalták, és sok istent imádtak, de a napisten volt a legfontosabb, aki a munkát és pihenést jelképezte, tette gyönyörűvé a földet és növesztette a termést.
A kelta újévet november 1-én ünnepelték egy nagy fesztivállal, mely a nap-szezon végét, a sötétség és hideg kezdetét jelezte. A kelta hagyomány szerint a napisten Samhain, a halál és sötétség istenének fogságába került ilyenkor.