/// Bokréta - Hírlevél ///
 
// január
 
     
   

Mester utca

Felkerült a Bokréta honlapra a Mester utca 48-52. lakásainak listája az új, 2006-os árakkal, a Fizetési ütemezés és a Műszaki Leírás. A Mester utcai a legújabb Bokréta Ház, amelyet 2007. nyarán adunk majd át. A házban 30-198 nm-es lakások kerülnek kialakításra, amelyek már 287 000 Ft-os négyzetméterártól megvásárolhatóak.

www.bokreta.hu


   

Szív utca 59.

Az egyik neves építészeti-, belsőépítészeti-, designmagazin december-januári számában 3 oldalas cikk jelent meg a Szív utca 59. szám alatt épült Bokréta Házról. Egy kis ízelítő az elismerő szavakból: " A környék nagyobb méterű ingatlanberuházásai inkább a lakóparkok divatját követik, míg a Szív utcai társasház a gyakorlati szempontok kielégítés mellett építészeti értékkel és karakteres megjelenéssel bír, egyéni formai megoldásokat kínál.

A városképi illeszkedést tiszteletben tartó önálló mű, amelyen - költségektől, épülettípustól, mérettől függetlenül - felismerhető az építész kézjegye." "...az utca összképét jelentősen javítja több, az elmúlt években elkészült lakóház. Ezek közül a legeredetibb építészeti alkotás az 59-es szám alatt hívja fel magára a figyelmet modernista felhangjain túl azáltal, hogy homlokzata az utca szó szerinti fénypontjaként külön életet él, ugyanakkor érdekes kontrasztok és ritmusok által kommunikál is a környezetével."

www.bokreta.hu


   

Lakásvásár

2006. tavaszán ismét megrendezik a már hagyománnyá vált Budapesti Lakásvásárt. Idén tavasszal március 3. és 5. között kerül megrendezésre a Budapest Aréna melletti Syma csarnokban a közkedvelt vásár. Látogasson meg minket a C7-es standon, és keresse vásári akciónkat.

www.bokreta.hu   

Áfa csökkenés

2006. január elsejétől csökkentettük lakásaink vételárát az Áfa változás miatt. Így még kedvezőbb négyzetméteráron tudjuk kínálni VI., VIII., IX. kerületi ingatlanjainkat. Látogasson el honlapunkra, a www.bokreta.hu-ra ahol megtalálja szabad lakásaink listáját a már csökkentett árakkal.
   

A IX. kerületbe költözött a Goethe Intézet

A Goethe Intézet a Ferencvárosba költözött, a Ráday utca 58 alá, ahol könyvtár, folyóirat-olvasó, kiállító- és moziterem várja a német kultúra iránt érdeklődőket. Jelenleg Németországban 16, külföldön 128 intézet tartozik a Goethe-hálózathoz.
   

Farsang

Alig ért véget a karácsony és a szilveszter, máris itt az újabb ünnepi időszak, az eredetileg télűzőnek szánt farsangi mulatságok szezonja.

A farsang Magyarországon vízkereszttől (január 6.) a húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart, azaz húshagyókeddig vagy hamvazószerdáig. Utolsó három napja "a farsang farka a fékevesztett öröm és mulatozás ideje volt. Ez vidám, tavaszelőző ünnepség, majd a nagyböjttel ér véget. Hazánkban - elsősorban német hatás eredményeként - a középkorra tehető a színes ünneplés szokása, amely az utóbbi években mintha egyre erősebb lenne. A magyar farsang kifejezés a húshagyókedd, farsang éjszakája jelentésű német Fastnacht szó-ból származik. A farsang zajos mulatságait egy ősi hiedelem hívta életre. Régen azt hitték, hogy a tél utolsó napjaiban - amikor rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák - a Nap elgyengül és a gonosz szellemek életre kelnek.


   

Valentin nap

Február 14-én Szent Bálint (Valentin) emlékére neve napján megajándékozzák szeretteiket az emberek és megünneplik a szerelmesek napját.

Valentin a III. században élt, kultusza idáig vezethető vissza. A legelterjedtebb történet szerint keresztény hite miatt II. Claudius császár börtönében sínylődött, s a börtönőr vak leányának a hit segítségével visszaadta látását. Mielőtt 270. február 14-én kivégezték, a lánynak üzenetet küldött: A Te Valentinod. Ez az üzenet vált később világszerte ismertté és a Valentin-napi üdvözletek legkedveltebb szövegévé.